tisdag 30 juni 2009

Ännu en dag på sjukan.

Jag fick inte åka hem idag heller och jag hade inte orkat. Jag vaknade med feber och huvudvärk det är rätt segt att ha gjort det i tre dar.
Jag sov rätt länge, vid 14.00 tog jag mina mediciner dom är egentligen vid 08.00 fast jag brukar ta dom vid 10.00. Jag fick iallafall vara hemma en hel vecka innan jag var tvungen att sova här på sjukhuset igen, önskar det var längre.

Men datorn är superbra och snygg, och på måndag så ska vi till huddinge(med flyg)på besök inför transplantationen. Mina blåsor har försvunnit iallafall och det är ju JÄTTESKÖNT för mig.
Jag hoppas verkligen jag får åka hem imorgon och gosa med lillebrorsan.

måndag 29 juni 2009

Min stora dag.


Idag var det Gustav Rudstedts stora dag den 29 juni 2009.¨
Jag fick ju den bärbara datorn idag från min stora dag tack tack, så nu sitter jag vid min nya Dell 13 tum och skriver. Nu måste jag ligga på sjukhuset igen med antibiotika och jag hoppas jag får åka hem imorgon.

fredag 26 juni 2009

Övernattning i stugan!

Imorse var vi tvungna att gå upp vid 08.00, jag hade ställt alarm kl 07.50 men kom inte upp förrns 08.35.hehe. Vi åt lite frukost och sen packade vi och åkte till sjukhuset så vi var där vid 10.00 då tog dom prover och satte ett dropp, jag som mådde illa fick lite fenergan(mot illamående som även gör att man blir trött) så när dom hade satt droppet så sov jag i 2 timmar ungefär. Jag hade inte sovit så mycket inatt så jag passade på innan vi fick åka hem.

Och när vi väl fick åka hem så fick vi vänta på mina mediciner och det tog ju typ en timme, men när klockan var typ 13.00 så åkte vi till stugan och nu ska jag sova här och jag hoppas få göra det imorgon också. Och sen har jag fått ett nytt spel av henrik som heter Stuntman Ignition som är skitskoj. Man är ju som en stuntman som kör motorcykel och bil och monstertruck och så.

Ikväll ska vi grilla fast jag har fortfarande kvar lite av blåsorna så jag ska smaka lite kött men mormor har gjort kyckling och ris till mig.

Vilken lång dag!

Igår var det jätteroligt för vi åkte till stugan jag pappa och Klara.

Det var hur skönt som helst och få komma dit igen, det ända som inte var roligt var att jag ramlade och när vi skulle åka hem. När vi var på sjukhuset så tog det jättelång tid, jag var tvungen att få trombocyter och blod.

Trombocyterna går ju in på 20-30 minuter men blodet brukar ta 2 timmar, så vi fick vara på sjukhuset i 6 timmar.



Och när vi var på sjukhuset så blev jag så himmelskt sugen på Chicken Nuggets och ris så när vi väl fick åka hem så var vi tvungna och köpa Chicken Nuggets, vi var hemma ungefär kl.21.40 och maten var väl färdig 22.00 så då åt jag min middag.

söndag 21 juni 2009

Behandlingn avslutad.

Ja... Idag tog en av mina behandlingar slut och jag har fått jätteblåsorna i munnen igen som otur är!!!!!

Och det har varit en jobbig behandling när jag har fått gått upp och kissat 3 till 4 gånger per natt så inte så mycket sömn och så har jag haft ont i sidan efter dränet, det onda hade ju som slutat men kom igen under behandlingen. SKITSTÖRANDE!!!!!!

Men inatt får jag sova hemma men jag hade mycket mycket mer sovit hemma om det inte vore för blåsorna som gör ont varje gång jag äter och det är ju irriterande för då när jag åker upp på sjukhuset så måste ju jag få dropp. Och då finns ju risken att jag måste sova där. Och nu har dom satt ut cortisonet så då ska vi se imorgon om jag får nåt extra eller inte vi får hoppas jag får det för då kommer jag nog att må bra.

Men jag längtar tills jag kan sova med lillebror igen också för nu när jag har fått behandling så är han skitkänslig för min cytostatika eftersom bebisar har så tunn hud och så så ska jag inte gosa med han hela tiden bara halva och det suger ju som mest(lika mycket som blåsorna).

Och så ska jag få en bärbar dator från min stora dag en dell som är beställd

måndag 15 juni 2009

En natt hemma!

YES!!! Inatt får jag sova hemma igen innan behandlingen som börjar imorgon. Så vi ska tillbaka till sjukhuset kl.09.00 och då börjar behandlingen med ett ryggstick så då ska jag sövas så jag får inte äta efter kl.12.00 . Den här behandlingen är likadan som den jag fick jätteblåsorna i munnen så vi får hoppas att jag inte får dom igen.

Och lilleman är skitgullig och när jag sov med han så la jag armen över hans huvud och då tog mamma bort armen men efter ett tag så la jag handen på hans ansikte.

onsdag 10 juni 2009

Lillebrorsan








Ja...Igår kom han, min lillebrorsa. Han vägde 3845 gram och var 50 cm lång. Det var inte så kul att vänta på måndagen men efter ett tag kom Johan och då fick jag gå och se på han och hålla i han.
Han är jättegosig och mysig och vill mest sova han äter ju men sover mycket mer.
Igår så låg han i min armhåla och då lät det som om han skulle kräkas när jag hade ny duschat.
Men nu är vi hemma och ska äta indisk mat med mormor och morfar för att fira lillkillen, och ikväll ska pappa sova med mig för han fyller år imorgon GRATTIS pappa.

fredag 5 juni 2009

Fredag med sovmorgon

Jag sov tills kl.12.00 ungefär sen fick jag ta mina morgonmediciner som egentligen är kl.08.00.hehe. Vi fick åka hem under dagen. Vi åkte hem vid kl.15.00 sen handlade vi mat, köttbullar och potatismos, maten var jättegod pappa (som lagade maten). Jag spelade som vanligt hemma och efter maten såg vi på TV. Mamma och Johan kom och hämtade mig vid 20.45 så nu sitter jag på sal 28 och skriver. Imorgon ska jag hem till mamma hade jag tänkt vi ska hämta upp Klara som är hos pappa.

Torsdagen börjar med feber

Som det står så börjar torsdagen med feber, så jag fick ta det lugnt under förmiddagen.
Men det febern gick ju över och sen blev jag ganska pigg. Jag och pappa åt ju på restaurangen här nere på sjukhuset, gott var det,DYRT var det 72 kr för en hamburgetallrik.

Sen kom det en morfar och sen en Madeleine från ¨Min stora dag¨ och pratade om det var nåt jag ville göra eller nåt jag ville ha,vi bestämde inget men vi fick hennes nummer och mail för att vi skulle få tänka lite. När Madeleine hade varit där så åkte pappa hem och morfar stannade med mig tills mamma,Johan och Klara kom.
Då gjorde mamma och Klara pastasallad och Johan vilade medans jag satt vid datorn. Jag och Johan körde The Simpsons GAME sen under kvällen.

onsdag 3 juni 2009

En dag på sjukhuset

Ja idag har det varit rätt ok...Jag har fått blod idag så jag blev extra pigg för mina värden var så låga men jag känner mig väldigt pigg och det är ju bra.

Under dagen kom mormor och Klara med ett paket från Emma(mammas kusin) och Gunilla(mormors tvilling) och det spelet var Halo 3! Så nu har jag spelat både Halo 3 och The Simpsons GAME. Sen kl.3 kom mamma då skulle det vara nån överraskning här men det blev inte av vi får se om det blir imorgon istället.
När mamma låg och snarkade så kollade jag bloggen lite idag sen väckte jag henne och fråga om hon vilken bild jag skulle lägga ut på bloggen och frågade om hon var hungrig för mamma hade köpt med sig pizza, men den bilden kom aldrig ut på bloggen så jag ska göra ett nytt försök imorgon med det.

Jag skulle ha duschat idag också men det blev inte heller av för mamma och jag glömde det,hehe. Men duschningen kommer bli imorgon det vet jag. ;(
Och imorgon ska jag och pappa äta bredvid den här kiosken för vi har ingen lunch och sjukhuslunchen är inte den godaste, så det ska bli gott!
Men nu ska jag gå och ta lite kvällsfika och kvällsmediciner eller Alvedon och cattapresan.

Inlägg nr 1

Första inlägget på bloggen! Känns skönt att ha en egen blogg så riskerar jag inge mer tjat från familjemedlemmarna som: Ska du inte skaffa en blogg det kan ju vara riktigt skönt att få skriva vad man tycker? eller som: Ska du inte börja blogga mamma skriver ju så bra!

Idag är det tisdag och vi började med vakna upp och äta frukost och blöda näsblod(eller bara jag som blöder näsblod).Sen lite vila och sen börja spela ett tag(4 timmar).Till lunch fick jag palt(mmm palt.......!)som mormor hade tagit med när hon var med mig under dagen. Sen var det dags att åka upp på sjukhuset som vanligt för att ta prover och proverna visade att jag behövde trombosyter(stavas inte så vet inte stavning)och dom visade också att jag behövde stanna på sjukhuset för att få en antibiotika behandling under några dagar.

Och för ni som inte vet så har vi fått ett X-box 360 och idag fick jag The Simpsons GAME och det är såååååå rooooooligt! Fast jag är lite rädd att jag klara ut det för snabbt och blir less så jag ska spara det ett tag och klara lite mer på mina andra spel.

Så nu sitter jag på Barn 3´s avdelning i nästan mörker och skriver,några lampor är tända eller det var bara en stark lampa som var tänd...nej två
hihi.

Nu ska jag ta mina mediciner och gå och lägga mig utan att borsta tänderna för pappa glömde tandborsten hemma.
hehe.